Çevresel Etki Değerlendirmesi, İzin ve Denetim Genel Müdürlüğü
Çevresel Etki Değerlendirmesi, İzin ve Denetim
Genel Müdürlüğü

EYYÜP KARAHAN, TÜRKİYE’NİN YEŞİL DÖNÜŞÜM ADIMLARINI IFAT EURASIA 2025’TE ANLATTI

16 Mayıs 2025
EYYÜP KARAHAN, TÜRKİYE’NİN YEŞİL DÖNÜŞÜM ADIMLARINI IFAT EURASIA 2025’TE ANLATTI

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı Çevresel Etki Değerlendirmesi İzin ve Denetim Genel Müdürü Eyyüp Karahan, IFAT Eurasia 2025 Fuarı’nda Türkiye’nin sürdürülebilir kalkınma hedefleri doğrultusunda attığı çevreci adımları paylaştı.

Avrasya’nın çevre teknolojileri ve sürdürülebilirlik alanındaki en önemli buluşma noktalarından biri olan IFAT Eurasia 2025 Fuarı, TÜYAP Fuar ve Kongre Merkezi’nde düzenlendi. Bu yıl altıncısı düzenlenen fuar; farklı sektörlerden kurum ve kuruluşları, yerli ve yabancı temsilcileri bir araya getirdi.

Fuarın açılış törenine katılan ÇED İzin ve Denetim Genel Müdürü Eyyüp Karahan burada yaptığı konuşmada; Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum’un çevresel duyarlılığına dikkat çekerek onun liderliğinde Türkiye’nin çevre bilincini artırmak için yeşil enerji yatırımlarına ağırlık verdiğini, atık yönetimi sistemlerini güçlendirdiğini ve su kaynaklarının verimli kullanımı için stratejiler geliştirdiğini vurguladı.

Bakanlığın Çevre Dostu Uygulamalarına Değindi

ÇED süreçlerinden sürekli izleme merkezine, MoTAT sisteminden Çevre Etiketi uygulamasına, NEFES ve EGEDES  gibi çevre dostu uygulamalardan Ulusal Depozito Yönetim sistemine kadar Bakanlığın çalışmaları hakkında detaylı bilgiler veren Karahan, Sıfır Atık Projesi’ne de değinerek “Sıfır Atık Hareketi, Saygıdeğer Hanımefendi Sayın Emine Erdoğan’ın himayelerinde güçlü bir vizyonla başlamış ve yalnızca ulusal çapta değil, uluslararası platformlarda da büyük yankı uyandırmıştır.” ifadelerini kullandı.

“İş birliği ve ortak bir vizyon geliştirme alanı”

Çevre teknolojileri alanındaki en ileri çözümleri gözler önüne sermesi açısından IFAT Eurasia Fuarı’nın önemine de değinen Karahan, “Bu fuar yalnızca bir buluşma noktası değil; aynı zamanda bilgi paylaşımı, iş birliği ve ortak bir vizyon geliştirme alanıdır. Burada sergilenen yenilikçi projeler ve politikalar, küresel ölçekte sürdürülebilir kalkınmaya katkı sağlayacak önemli adımlardır. Özellikle yeşil dönüşümün sanayiye entegrasyonu, kent bazında hava kalitesi değerlendirmeleri ve organik geri dönüşüm sistemleri, gelecekte nasıl daha etkili adımlar atabileceğimizi göstermektedir.” dedi.

Facebook’ta Paylaş Twitter’da Paylaş Google Plus’da Paylaş Yazdır